Vacatures

De Bibliotheek Wijchen is al langer veel meer dan de plek waar boeken worden geleend. Het is een werkplaats en een podium, waar kennis en verhalen worden gemaakt en gedeeld, waar vele activiteiten en inspirerende ontmoetingen plaatsvinden en waar mensen zich verder bekwamen in (digi-)taalvaardigheden. De bibliotheek staat midden in de samenleving en draagt bij aan de persoonlijke en maatschappelijke ontwikkeling van mensen.

Sinds medio 2015 is de nieuwe centrale bibliotheek gevestigd in ’t Mozaïek. Deze prachtige bibliotheek en haar inspirerende werkwijze, samen met vele Wijchenaren, bracht ons in 2017 bij de 6 finalisten voor de nominatie Beste Bibliotheek van Nederland.

Een trots en betrokken team van vaste medewerkers en een flink aantal vrijwilligers voert dagelijks de vele activiteiten van de bibliotheek uit. 

Gastvrouw/gastheer Publieksteam (vrijwillige functie)

Vacature gastvrouw/gastheer Publieksteam (vrijwillige functie)

Wij zoeken een gastvrouw of gastheer voor bij de zelfservice. Ben jij die nieuwe collega die de kunst verstaat elke bezoeker zich welkom te laten voelen, die altijd streeft naar een tevreden klant, die graag een trotse ambassadeur van de bibliotheek wil zijn en spreken de volgende werkzaamheden je aan:

- Klanten begeleiden bij het binnenkomen van de bibliotheek. 
· Klanten helpen bij het gebruiken van zelfservice apparatuur

Onderstaande werkzaamheden zijn nog niet van toepassing (of worden op een ander moment gedaan) ivm de richtlijnen volgens het RIVM. 
· Helpen bij het inloggen en gebruiken van Mijn Menu op de website
· Helpen met het inloggen voor betaald internet 
· Sorteren en opruimen ingeleverde materialen
· Kastcontrole  

Gastvrouw/gastheer in de receptie (vrijwillige functie)

Op dit moment is er geen vacature voor deze functie.

Vacature gastvrouw/gastheer in de receptie (vrijwillige functie):

Ben jij die nieuwe collega die de kunst verstaat elke bezoeker zich welkom te laten voelen, die altijd streeft naar een tevreden klant, die graag een trotse ambassadeur van de bibliotheek wil zijn en spreken de volgende werkzaamheden je aan:

· Telefoon beantwoorden en doorverbinden
· Transport en reserveringen verwerken
· Ledenadministratie, zoals inschrijven, uitschrijven en wijzigingen in gegevens verwerken
· Incidenteel administratief werk
· Klanten te woord staan  

Vrijwilliger docent Digisterker

Overheden verwijzen burgers steeds vaker naar hun digitale loketten. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag of om het zoeken van werk. Tegelijkertijd zijn er groepen in de
samenleving die moeite hebben met het gebruik van de elektronische overheid. Je kunt deze groep van digitaal minder vaardigen ondersteunen met de Digisterker cursus ‘Werken met de digitale overheid’.

Wat vragen wij?
Je kunt goed de weg vinden op het internet en bij de e-overheidsdienstverlening. Je hebt goede communicatieve en presentatievaardigheden.

Vrijwilliger worden bij de voorleesvisite

De Voorleesvisite richt zich op het stimuleren van taal voor kinderen van 2 tot 10 jaar. Hiervoor komt er elke week bij het gezin thuis een vrijwilliger voorlezen. Ouders zien de positieve werking van het voorlezen aan hun kinderen waarbij het leesplezier heel belangrijk is en worden hierin nadrukkelijk betrokken. De voorleesvrijwilliger vertelt waarom voorlezen belangrijk is maar ook hoe men geschikte boeken uitzoekt.

De voorleesvisite start het hele jaar en duurt 20 weken. Heb je interesse in deze leuke vrijwilligersfunctie, stuur dan een mail naar info@bibliotheek-wijchen.nl