Aangepaste dienstverlening van 10 januari t/m 6 februari 2022

Begin 2021 is er bij controle van het plafond van de begane grond van de Bibliotheek Wijchen gebleken dat die nèt niet voldoet aan aangescherpte veiligheidseisen. Daarom vinden er vanaf 10 januari t/m 6 februari werkzaamheden plaats in de bibliotheek. Omdat dit veel overlast veroorzaakt is het niet mogelijk om bij de bibliotheek naar binnen te gaan en is de dienstverlening aangepast. Maar lenen kan nog steeds!  

Klik hier om te kijken wat er allemaal wel kan!

 • Vragen over de digitale overheid?

  Tegenwoordig kun je van alles regelen via internet. Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Veel mensen vinden dit lastig.

  Kun je wel wat hulp gebruiken of ken je iemand die hulp nodig heeft? Kom dan langs tijdens onze openingstijden. Wij denken met je mee en geven je informatie zodat je verder kunt.

  Wij kunnen ook een afspraak voor je maken met een organisatie die je verder helpt.

  De hulp die je van de bibliotheek krijgt is gratis. Ook als je geen lid bent.

 • Of vragen over de coronacheck?

  Wil je toegang tot een evenement in Nederland of een reis maken binnen de
  Europese Unie, dan heb je daar een coronabewijs voor nodig.

  Een coronabewijs maak je met de CoronaCheck-app of via de website coronacheck.nl. In de meeste
  gevallen heb je daar een DigiD voor nodig. 

  Vind je dit lastig of heb je hier vragen over?  Kom dan naar de bibliotheek, wij helpen je graag verder. 

  Ook kun je via 0800 - 1421 een papieren bewijs aanvragen. Je wordt dan doorverwezen naar een telefoonsysteem waar je zelf je coronabewijs via de telefoon kunt aanvragen. Zorg ervoor dat je je BSN en je postcode bij de hand hebt. Dit bewijs krijg je per post opgestuurd. Houd er rekening mee dat dit minimaal 5 werkdagen kan duren. 

 • Word ook Digisterker!

  Een afspraak maken bij de gemeente of je verhuizing doorgeven? Huurtoeslag of studiefinanciering aanvragen? Op zoek gaan naar werk of laten zien dat je hebt gesolliciteerd? Alles gaat via de computer. 

  Wil je ook met meer zelfvertrouwen zaken doen op websites van de overheid? Geef je dan nu op voor de cursus Digisterker.

  In twee bijeenkomsten maak je kennis met de digitale overheid en hoe je ermee kunt werken. De cursus wordt gegeven in Wijchen en in Bergharen.

Cursussen/Workshops/Lezingen

Word lid van de bibliotheek

Openingstijden vandaag