Digitale Vaardigheden

Digisterker door doen

Wil je leren hoe je jouw DigiD aanvraagt of hoe je iets op een website van de overheid kunt vinden? Hoe je iets bij de gemeente aanvraagt of met een mijn-omgeving kunt werken? Dat kan nu ook thuis!

Je vindt de cursus op service.digisterker.nl/doen . De cursus leert je stap-voor-stap hoe je jouw zaken met de overheid via internet kunt regelen. Lukt het niet? Dan kun je natuurlijk ook binnen lopen op donderdagochtend tijdens de Digitale Inloopochtend . 

De Bibliotheek Wijchen biedt deze cursus ook aan: Aanmelden wachtlijst cursus Digisterker.

Internetcafé voor ouderen

Op dit moment is er nog geen Internetcafé voor ouderen i.v.m. corona. Normaal is er elke vrijdagochtend van 10.00 - 12.00 uur een Internetcafé voor ouderen, waar je tijdens een ontspannen bijeenkomst met koffie terecht kunt met je vragen over internet. Vrijwilligers van Meervoormekaar geven uitleg en ondersteuning.

Digitale Inloopochtend

Voor hulp, antwoorden en zelf oefenen met computer, tablet en smartphone. Elke donderdagochtend van 10.00 - 11.30 uur (behalve in de schoolvakanties)

Liever op vrijdagavond uitleg? Ook dat kan! Laat je gegevens achter of stuur een mailtje naar info@bibliotheek-wijchen.nl dan bellen wij zo snel mogelijk terug om een afspraak te maken voor op vrijdagavond. 

Cursus Digisterker - Leer omgaan met de digitale overheid

De cursus Digisterker wijst je de weg door de digitale kanalen van de overheid. In twee bijeenkomsten wordt kennis gemaakt met de digitale overheid en hoe je ermee kunt werken. Er zijn geen kosten verbonden aan deze cursus.

De cursus wordt aangeboden in de Bibliotheek Wijchen, maar ook in het Servicepunt in Bergharen.

de Bibliotheek Wijchen:
Woensdag 11 en 18 augustus van 14.00 - 16.00 uur.

Servicepunt Bergharen:
Woensdag 28 juli en 4 augustus van 14.00 - 16.00 uur. 

Na het aanmelden volgt er nog een intake gesprek. 

De overheid verwijst ons steeds vaker naar hun websites. Een afspraak maken bij de gemeente of je verhuizing doorgeven? Huurtoeslag of studiefinanciering aanvragen? Op zoek gaan naar werk of laten zien dat je hebt gesolliciteerd? Alles gaat via de computer.

Veel mensen vinden dit moeilijk: “Doe ik het wel goed? Wat als ik op de verkeerde link klik?” Anderen vragen regelmatig familie en kennissen om hulp maar willen graag zelf alles kunnen regelen. 
Wil je ook met meer zelfvertrouwen zaken doen op websites van de overheid? Geef je dan nu op voor de cursus Digisterker. Deze cursus is speciaal voor jou ontwikkeld en wordt inmiddels in bijna elke bibliotheek aangeboden.

In twee bijeenkomsten maak je kennis met de digitale overheid en hoe je ermee kunt werken.

Je leert onder meer:
· Hoe je een DigiD gebruikt
· Waarom je jouw DigiD met niemand moet delen
· Hoe je een valse email herkent
· Hoe je iets aanvraagt op een overheidswebsite (bv. een toeslag)
· Hoe je een mijn-omgeving gebruikt (bv. mijn overheid)

Veilig internetten

Vind hier allerlei tips hoe je veilig kunt internetten.