Belastingaangifte doen in de Bibliotheek Wijchen

Rond 1 maart krijg je bericht van de Belastingdienst over de belastingaangifte. Je moet vóór 1 mei aangifte doen voor de inkomstenbelasting. Dat gaat via de online omgeving van de Belastingdienst. Wil je zelf aangifte doen, maar heb je thuis geen (veilige) computer of internet? Kom dan naar de Bibliotheek Wijchen.

Hier kun je voor je aangifte voor de inkomstenbelasting of om toeslagen aan te vragen gratis een computer gebruiken. In verband met de privacy wet is het niet mogelijk dat je daarbij geholpen wordt.

Vragen over jouw belastingaangifte?

Voor hulp bij het invullen van belastingaangifte verwijst de Bibliotheek Wijchen je door. Heb je specifieke vragen dan kun je bij de volgende organisaties terecht:

Formulierenbrigade Wijchen
Heb je een laag inkomen? Dan kun je vaak gebruik maken van toeslagen en regelingen die je inkomen aanvullen. Het aanvragen hiervan kan lastig zijn. De formulierenbrigade helpt je hierbij.

FNV
Belastingservice FNV gratis voor leden
500 locaties in Nederland waar je terecht kunt
Invulperiode van 1 maart tot 1 mei
Afspraak maken kan tot de laatste week van april, daarna alleen afspraken voor nazorg
Onze vrijwilligers helpen jaarlijks met duizenden aangiftes en toeslagen

KBO Wijchen
Belastingservice voor senioren.
Het jaar 2019 is weer voorbij en dus ontvang je mogelijk binnenkort de bekende blauwe envelop. Voor het invullen van je aangifte kun je een beroep doen op de Belastingservice van het KBO Kringberaad Wijchen. Aan de doelgroep van deze belastingservice zitten echter wel beperkingen.

VWON
Het informatie- en adviespunt is een laagdrempelige voorziening waar onafhankelijke informatie en zo mogelijk advies gegeven wordt over specifieke onderwerpen waar vluchtelingen en andere nieuwkomers mee te maken krijgen.  

Vrijwilliger Docent digisterker

Overheden verwijzen burgers steeds vaker naar hun digitale loketten. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag of om het zoeken van werk.
Tegelijkertijd zijn er groepen in de samenleving die moeite hebben met het gebruik van de elektronische overheid. Je kunt deze groep van digitaal minder vaardigen ondersteunen met de Digisterker cursus ‘Werken met de digitale overheid’.

Wat er in je blauwe envelop staat, wil je toch niet aan de buren vragen?

Cursus Digisterker - Leer omgaan met de digitale overheid

De overheid verwijst ons steeds vaker naar hun websites. Een afspraak maken bij de gemeente of je verhuizing doorgeven? Huurtoeslag of studiefinanciering aanvragen? Op zoek gaan naar werk of laten zien dat je hebt gesolliciteerd? Alles gaat via de computer.

Veel mensen vinden dit moeilijk: “Doe ik het wel goed? Wat als ik op de verkeerde link klik?” Anderen vragen regelmatig familie en kennissen om hulp maar willen graag zelf alles kunnen regelen. 
Wil je ook met meer zelfvertrouwen zaken doen op websites van de overheid? Geef je dan nu op voor de cursus Digisterker. Deze cursus is speciaal voor jou ontwikkeld en wordt inmiddels in bijna elke bibliotheek aangeboden.

In twee bijeenkomsten maak je kennis met de digitale overheid en hoe je ermee kunt werken.

Op dit moment zit de cursus helaas al vol. Maar meld je gerust aan! Wij nemen contact met je op zodra de data voor de eerstvolgende cursus bekend zijn. 

Je leert onder meer:
· Hoe je een DigiD gebruikt
· Waarom je jouw DigiD met niemand moet delen
· Hoe je een valse email herkent
· Hoe je iets aanvraagt op een overheidswebsite (bv. een toeslag)
· Hoe je een mijn-omgeving gebruikt (bv. mijn overheid)