Belastingaangifte doen in de Bibliotheek Wijchen

Rond 1 maart krijgt u bericht van de Belastingdienst over de belastingaangifte. U moet vóór 1 mei aangifte doen voor de inkomstenbelasting. Dat gaat via de online omgeving van de Belastingdienst. Wilt u zelf aangifte doen, maar heeft u thuis geen (veilige) computer of internet? Kom dan naar de Bibliotheek Wijchen.

Hier kunt u voor uw aangifte voor de inkomstenbelasting of om toeslagen aan te vragen gratis een computer gebruiken. In verband met de privacy wet is het niet mogelijk dat u daarbij geholpen wordt.

Vragen over uw belastingaangifte?

Voor hulp bij het invullen van belastingaangifte verwijst de Bibliotheek Wijchen u door. Heeft u specifieke vragen dan kunt u bij de volgende organisaties terecht:

Formulierenbrigade Wijchen
Heeft u een laag inkomen? Dan kunt u vaak gebruik maken van toeslagen en regelingen die uw inkomen aanvullen. Het aanvragen hiervan kan lastig zijn. De formulierenbrigade helpt u hierbij.

FNV
Belastingservice FNV gratis voor leden
500 locaties in Nederland waar je terecht kunt
Invulperiode van 1 maart tot 1 mei
Afspraak maken kan tot de laatste week van april, daarna alleen afspraken voor nazorg
Onze vrijwilligers helpen jaarlijks met duizenden aangiftes en toeslagen

KBO Wijchen
Belastingservice voor senioren.
Het jaar 2017 is weer voorbij en dus ontvangt u mogelijk binnenkort de bekende blauwe envelop. Voor het invullen van uw aangifte kunt u een beroep doen op de Belastingservice van het KBO Kringberaad Wijchen. Aan de doelgroep van deze belastingservice zitten echter wel beperkingen.

VWON
Het informatie- en adviespunt is een laagdrempelige voorziening waar onafhankelijke informatie en zo mogelijk advies gegeven wordt over specifieke onderwerpen waar vluchtelingen en andere nieuwkomers mee te maken krijgen.  

Vrijwilliger Docent digisterker

Overheden verwijzen burgers steeds vaker naar hun digitale loketten. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag of om het zoeken van werk.
Tegelijkertijd zijn er groepen in de samenleving die moeite hebben met het gebruik van de elektronische overheid. Je kunt deze groep van digitaal minder vaardigen ondersteunen met de Digisterker cursus ‘Werken met de digitale overheid’.

Cursus Digisterker - Leer omgaan met de digitale overheid

Op dit moment zit de cursus helaas al vol. Maar meldt u zich gerust aan! Wij nemen contact met u op zodra de data voor de eerstvolgende cursus bekend zijn. 
De overheid verwijst burgers steeds vaker en nadrukkelijker naar haar digitale loketten. Dat maakt het aanvragen van huurtoeslag, werk zoeken of het doorgeven van een verhuizing er niet altijd gemakkelijker op.

De cursus Digisterker wijst u de weg door de digitale kanalen van de overheid. In vier bijeenkomsten wordt kennis gemaakt met de digitale overheid en hoe je ermee kunt werken.  

Wilt u deze cursus graag volgen maar gaat uw voorkeur uit naar een avond? Meldt u zich dan gewoon aan en vermeldt deze wens erbij. Wij zoeken dan naar meer belangstellenden en plannen een cursus in.