Taalcursussen

De Bibliotheek Wijchen biedt toegankelijke en kwalitatief goed verzorgde taalcursussen aan. De taalcursussen starten twee keer per jaar, in het voorjaar en in het najaar. Een taalcursus bestaat uit 12 lessen van 1,5 uur. 

Een taalcursus gaat door bij voldoende inschrijvingen. Wanneer er onvoldoende inschrijvingen zijn, dan gaat de taalcursus niet door en wordt er contact met je opgenomen. 

Spaans

In het najaar starten weer nieuwe cursussen. 

Spaans voor beginners niveau 1

In deze cursus leer je de basis van de Spaanse taal en maak je kennis met de grammatica. Inclusief cursusmateriaal en huiswerk. 
 

Spaans voor gevorderden niveau 2

Deze cursus gaat verder waar de beginnerscursus Spaans gestopt is. De vervolgcursus Spaans zal zich richten op verschillende thema's (sport, milieu, eten / cultuur, reizen). 
 

Spaans conversatieles niveau 3 

Verschillende thema’s zoals reizen, eten, cultuur, sport en milieu komen aan bod. Door deze conversatielessen breid je je woordenschat spelenderwijs uit en krijg je de Spaanse taal steeds beter onder de knie. De conversatieles is voor gevorderden, kennis van de Spaanse taal is vereist. 

Docente:
Beatriz Jiménez  is een native speaker, zij is geboren en opgegroeid in Spanje. In 2008 is zij naar Nederland verhuisd. 

Frans

In het najaar starten weer nieuwe cursussen. 

Frans voor beginners niveau 1
In deze cursus leer je de basis van de Franse taal en maak je kennis met de grammatica. 

Frans voor gevorderden niveau 2 
Deze cursus gaat verder waar de beginnerscursus Frans gestopt is. De vervolgcursus Frans zal zich richten op verschillende thema's (sport, milieu, eten / cultuur, reizen). 

Docente: Carole van der Heijden-Messerli. Carole ​​​is een native speaker ​uit Neuchâtel, Zwitserland. Zij is heel enthousiast en spreekt elke dag Frans met haar kinderen.

Engels

In het najaar starten weer nieuwe cursussen. 

Engels conversatie voor beginners niveau 1 

In deze cursus leer je de basis van de Engelse taal en maak je kennis met de grammatica. Inclusief cursusmateriaal. Onderwerpen die aan bod komen: het dagelijks leven, de Engelse cultuur en actualiteit.

Docente Carole van der Heijden-Messerli heeft 20 jaar geleden de Proficency from the Cambridge college gehaald en sindsdien spreekt ze elke dag Engels, voor haar werk maar ook met haar man.