Nieuws

 • Uitslag LEGO kleurwedstrijd

  27 augustus 2019

  De winnaars van de LEGO kleurwedstrijd, gesponsord door Yoast, zijn geworden: Feline en Lucas. Allebei van harte gefeliciteerd en veel plezier met de mooie prijs.

  Bekijk details van Uitslag LEGO kleurwedstrijd

 • Officiële opening: Tentoonstelling Wijchense oorlogsherinneringen

  15 april 2019

  Burgemeester Hans Verheijen opent op vrijdag 26 april om 11.30 uur de tentoonstelling Wijchense oorlogsherinneringen. Via persoonlijke verhalen en foto’s van Wijchenaren wordt een beeld geschetst van een tijd waarin boven het dagelijks leven de constante dreiging hing van oorlog.

  Bekijk details van Officiële opening: Tentoonstelling Wijchense oorlogsherinneringen

 • "Zichtbaar" event

  14 maart 2019

  Laat je op vrijdag 29 maart informeren en inspireren: interessante sprekers, interactieve workshops, informatiemarkt met hulpverleners en organisaties. Het event begint om 18:30 en duurt tot 22:00 uur. Dit gratis event wordt georganiseerd door Miranda van Amersvoort van WerkBewust. Hiermee maakt zij de verbinding tussen de Week van de Psychiatrie en het 10-jarig jubileum van haar bedrijf WerkBewust.

  Bekijk details van "Zichtbaar" event

 • Verhalen over Wijchen tijdens WOII

  11 maart 2019

  Heeft u de Tweede Wereldoorlog en bevrijding in Wijchen meegemaakt en wilt u uw verhaal delen met anderen? Samen met de gemeente Wijchen verzamelen wij deze verhalen voor een tentoonstelling in de bibliotheek en museum Kasteel Wijchen. Voor meer informatie bel 024-6417144 en vraag naar Caroline Rossen.

  Bekijk details van Verhalen over Wijchen tijdens WOII

 • Talent in Wijchen

  14 december 2018

  Iedereen kan meedoen! In Wijchen wonen sinds 2016 mensen uit 67 verschillende landen. Tijd om elkaar beter te leren kennen door samen leuke dingen te doen! Doel van “Talent in Wijchen” is dat iedereen in Wijchen kan meedoen. Wij brengen talenten van allerlei Wijchenaren bij elkaar en helpen nieuwkomers beter Nederlands te leren. Doe je ook mee?

  Bekijk details van Talent in Wijchen

 • Frits Hess koninklijk onderscheiden

  8 november 2018

  Frits Hess zet zich al 25 jaar in voor de Bibliotheek Wijchen. 3 November heeft de burgemeester hem daarvoor koninklijk onderscheiden.

  Bekijk details van Frits Hess koninklijk onderscheiden

 • Pien Reuvers wint de Voorleeswedstrijd

  3 maart 2018

  Pien Reuvers van De Viersprong heeft zaterdag 3 maart de Wijchense ronde van de Voorleeswedstrijd gewonnen. Deze ronde was een voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. Met deze winst heeft ze een plekje verdiend in de Regionale Finale op 14 maart in Tiel. De winnaar van die ronde gaat naar de Provinciale Finale in Arnhem.

  Bekijk details van Pien Reuvers wint de Voorleeswedstrijd

 • Actie geslaagd

  23 december 2017

  De crowdfunding actie is geslaagd! Het benodigde bedrag van € 1500,- voor de stoeltjes is binnen. Vanaf voorjaar 2018 zit u in een comfortabele stoel tijdens het bijwonen van een lezing op de Vloer. Hartelijk dank voor uw bijdrage!

  Bekijk details van Actie geslaagd

 • Onze website nu via veilige verbinding

  18 oktober 2017

  Sommige onderdelen van de site van de Bibliotheek Wijchen hadden al langer een beveiligde verbinding (zoeken in de catalogus en Mijn Bibliotheek), maar nu is de hele site verbonden via een beveiligde verbinding. Dit betekent dat de informatie die tussen de browser en de server van de bibliotheekwebsite versleuteld (onleesbaar) wordt verstuurd. U herkent de beveiligde verbinding alsvolgt: in de adresbalk van de browser staat nu https://www.bibliotheek-wijchen.nl. De meeste browsers geven ook aan...

  Bekijk details van Onze website nu via veilige verbinding

 • Landelijk gastlenen

  6 januari 2016

  Wil je af en toe in een andere bibliotheek materialen lenen? Bijvoorbeeld in de plaats waar je werkt, studeert of sport? Dan is er nu landelijk gastlenen: lenen in een andere gemeente, gewoon op je eigen abonnement.

  Bekijk details van Landelijk gastlenen