Wijchense finale Nationale Voorleeswedstrijd

Gepubliceerd op: 23 februari 2021 11:29

Op maandag 22 februari vond de Wijchense finale plaats van de Nationale Voorleeswedstrijd. Dit jaar was het zonder publiek, maar met professionele cameraman Marc van Kampen van Kampvuur.tv!

De schoolkampioenen waren Floor Mulders van de Wingerd, Juliette Liebregts van de Viersprong, Sven Tonen van Roncalli en Thomas Verhoeven van het Zuiderpad. En wat kunnen ze toch mooi voorlezen zeg! De voorleesfilmpjes worden naar de jury verstuurd. Begin volgende week zullen we de uitslag horen wie er door mag naar de regionale finale! Spannend....!

Lokale rondes

In februari en maart nemen 2837 schoolkampioenen het tegen elkaar op in de bibliotheekrondes. Wie wordt de beste voorlezer van de regio? Eind maart beginnen de provinciale finales.

Wat is de Nationale Voorleeswedstrijd?

De Nationale Voorleeswedstrijd is de spannendste leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8. Kinderen nemen het tegen elkaar op in verschillende wedstrijdrondes. Kinderen leren hierbij veel van elkaar en het wedstrijdelement is heel aansprekend. De plezierige spanning én het enthousiasme van de supporters maken de wedstrijd onvergetelijk voor leerlingen. Is het niet fantastisch als je je schoolkampioen mag noemen en daarna verder mag in je regio en misschien zelfs in de provincie?