Juliëtte uit Wijchen is Gelders Voorleeskampioen

Gepubliceerd op: 19 mei 2021 12:21

Juliëtte Liebregts van basisschool De Viersprong uit Wijchen is de nieuwe voorleeskampioen van Gelderland. Volgende week woensdag doet ze mee aan de landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd in Utrecht.

Juliëtte werd eerst tot voorleeskampioen van Wijchen gekozen. Daarna won ze met haar voordracht uit het boek Oma ontsnapt! van Janneke Schotveld de titel in de regio Rivierenland/Wijchen. De jury beloonde haar ‘sprankelende presentatie’ toen met een plek in de Gelderse finale die 18 mei plaatsvond. 

Dit keer koos ze voor het boek Oma Boef van David Williams. De jury was opnieuw lovend over haar voordracht en kroonde haar tot de beste van in totaal 387 provinciale deelnemers. ,,Je gezichtsuitdrukkingen en stemgebruik passen telkens goed bij wat je voorleest. We zaten ademloos naar je te luisteren.”

Samen met de elf andere provinciale kampioenen strijdt ze volgende week woensdag in TivoliVredenburg om de titel Nationale Voorleeskampioen. Als Juliëtte wint mag zij zich naast voorleeskampioen van Nederland ook een jaar lang Kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum noemen.

Je kunt de finale op woensdag 26 mei tussen 10.30 uur en 13.00 uur bekijken via de livestream.

Finale kijken