Pien Reuvers wint de Voorleeswedstrijd

Gepubliceerd op: 3 maart 2018 17:43

Pien Reuvers van De Viersprong heeft zaterdag 3 maart de Wijchense ronde van de Voorleeswedstrijd gewonnen. Deze ronde was een voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. Met deze winst heeft ze een plekje verdiend in de Regionale Finale op 14 maart in Tiel. De winnaar van die ronde gaat naar de Provinciale Finale in Arnhem.

De 6 kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelf gekozen boek. Terwijl Koen Logtens van Hakoena het publiek vermaakte, trok de jury zich terug. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend kwartiertje, werd het verlossende woord door juryvoorzitter Henry Verharen gesproken.

Pien Reuvers las een fragment voor uit het boek Mr Stink van David Walliams. De jury vond dat ze helemaal in het boek gekropen was en dat ook liet zien voor het publiek. Pien was als eerste aan de beurt en legde de lat meteen al erg hoog. Ze las voor met een natuurlijke rust, mooie stem en fijne intonatie. Het publiek luisterde muisstil. Pien krijgt een uur coaching door Koen Logtens cadeau om nog beter voorbereid aan de Gelderse halve finale op 14 maart zal gaan deelnemen.

De andere voorlezers waren: Sophie Smits (De Speelhoeve), Dries Kocken (Wingerd Bergharen), Leon Bardoel (Antoniusschool Alverna), Ellen Poos (‘t Palet) en Merel van Haren (Roncalli Balgoij). De jury bestond uit Henry Verharen (docent Nederlands Maaswaal College), Julia Arnscheidt (medewerker Publieksteam de Bibliotheek Wijchen) en Corine van Dijk (Radiomaker, stemacteur).

De zes voorlezers

Boven, van links naar rechts: Dries Kocken, Ellen Poos en Merel van Haren

Onder, van links naar rechts: Sophie Smits, Pien Reuvers en Leon Bardoel