Nationale Voorleesdagen 2019

Gepubliceerd op: 24 januari 2019 00:00

Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt veel plezier. Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er De Nationale Voorleesdagen. Deze dagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. Zo worden kleintjes grote lezers. De Nationale Voorleesdagen vinden plaats van woensdag 23 januari t/m zaterdag 2 februari 2019.

Prentenboek van het jaar

Tot Prentenboek van het Jaar is verkozen:
Een huis voor Harry

Harry gaat liever niet naar buiten, binnen is het veiliger. Tot Vera hem vraagt om tikkertje te spelen. Dat wil hij wel. Maar hij raakt haar kwijt. Hij weet niet meer waar hij is. Hoe vindt hij de weg terug naar huis?

Leo Timmers bedacht voor zijn nieuwste prentenboek een uiterst aaibaar hoofdpersonage: de dikke kater Harry met het kleine hartje, die op zoek moet naar een nieuw huis.

Naast dit boek hebben Nederlandse jeugdbibliothecarissen negen andere prentenboeken gekozen uit het aanbod, die de Prentenboek Top Tien compleet maakten. Tijdens De Nationale Voorleesdagen staan deze tien prentenboeken centraal. Zie ook www.denationalevoorleesdagen.nl

Kinderen t/m 3 jaar gratis inschrijven

Neem uw kind mee op ontdekkingstocht in de bibliotheek!
Tijdens de Nationale Voorleesdagen en de peutermaand maken we het voor uw kinderen nog aantrekkelijker om lid te worden van de Bibliotheek Wijchen. Kinderen van 0 t/m 3 jaar betalen geen inschrijfgeld en krijgen bij de inschrijving een cadeautje: een vingerpopje van het Prentenboek van het jaar! Deze actie loopt t/m 28 februari, zolang de voorraad strekt.

Meertalige app bij ‘Een huis voor Harry’

Het Prentenboek van het Jaar verschijnt in een mini-editie inclusief een meertalige app. In deze app wordt het boek voorgelezen en zijn er allerlei leuke interactieve elementen toegevoegd. De mini-editie is tijdens de campagneperiode (23 januari t/m 3 februari 2019) verkrijgbaar bij de boekhandel voor € 5,25. Ook de app is vanaf dan beschikbaar voor Android en iOS.

Download de app

Een huis voor Harry voor Android
Een huis voor Harry voor iOS

Vertalingen