Maatregelen coronavirus

Gepubliceerd op: 18 maart 2020 12:16

De Bibliotheek Wijchen is weer gedeeltelijk open, het Servicepunt Bergharen is nog wel gesloten. Er worden maatregelen genomen om te voorkomen dat er boete ontstaat vanwege niet ingeleverde boeken.

Je kunt naast inleveren, ook weer boeken lenen. Omdat we gesloten waren, zijn alle boeken verlengd tot 2 juni, zodat er geen boetes kunnen ontstaan.

Zijn de mandjes op, dan vragen we je buiten te wachten. De mandjes en veel gebruikte oppervlakken worden regelmatig schoongemaakt.

De leestafel en de pc's zijn nog niet beschikbaar.

Vragen stellen kan telefonisch of online. Nieuwe leden schrijven we graag online of telefonisch in.

Houd je aan de anderhalve meter-regel. Kom alleen of maximaal met 1 ander persoon. Kinderen onder de 12 jaar, alleen onder begeleiding van een volwassene. Leen doelgericht boeken of reserveer ze. Bezorgen van reserveringen blijft mogelijk (alleen gemeente Wijchen).

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 10-12 uur en van 14-17 uur.

Voor alle leeftijden:

Leden kunnen digitaal doorlezen met de ruim 28.000 e-books voor kinderen en volwassenen van de online Bibliotheek. Luisterboeken (voor alle leeftijden) zijn beschikbaar in de LuisterBieb-app, waar tijdelijk een extra reeks mooie gratis (!) luisterboeken aan is toegevoegd. Iedereen, lid of geen lid, kan hier gebruik van maken.

De diensten Delpher en DBNL, waar ook veel (kinder)boeken te vinden zijn, blijven ook beschikbaar.

Voor kinderen:
Op jeugdbibliotheek.nl staan nog meer leuke tips voor kinderen: inspiratie voor leuke boeken en allerlei informatie voor spreekbeurten en werkstukken.Voor kinderen die lezen lastig vinden, bijvoorbeeld bij dyslexie en beginnende lezers, is er karaokelezen (luisteren met ondertitels) via yoleo.nl.
Voor de allerjongsten hebben we naast luisterboeken ook leuke voorleesfilmpjes via deze link op jeugdbibliotheek.nl

Nu de kinderen thuis en veel online zijn, is dit een ideaal moment voor de DataDetox Game en de quiz veilig internetten, ook via de jeugdbibliotheek.