Kinderboekenweek 2020

Gepubliceerd op: 3 september 2020 21:45

Je hebt geen tijdmachine nodig om door de tijd te reizen De bibliotheek maakt het mogelijk met de allerleukste kinderboeken. Tijdens de Kinderboekenweek (30 september t/m 11 oktober) staat alles in het teken van geschiedenis. We organiseren dan de leukste activiteiten, zowel online als offline, voor kinderen waarbij ze op reis gaan door de tijd!

BoekStartuurtje Kinderyoga Wijchen - Linda Koop

Linda Koop geeft bij het BoekStartuurtje op woensdag 30 september van 10.00 - 11.00 uur een yogales voor kinderen van 2- 4 jaar en hun ouders. Om dicht bij het thema geschiedenis van de kinderboekenweek te blijven, gaat de les over het thema stenen. Nieuwsgierig geworden? Kom dan langs met je peuter en ervaar. Gratis, aanmelden hoeft niet.

Schrijver Hans Kuyper komt op bezoek in de Kinderboekenweek

We beginnen de Kinderboekenweek meteen al goed, met een bezoek van de schrijver Hans Kuyper op woensdag 30 september van 15.00 - 16.00 uur. Hans Kuyper schrijft boeken voor alle leeftijden: versjes voor kleuters, boekjes voor kinderen die net beginnen te lezen én boeken voor oudere kinderen.

Hij heeft ook boeken geschreven die in vroeger tijden afspelen. Bijvoorbeeld het boek De vloek van het zwarte water dat speelt in de IJzertijd. Of Achter de draad over de Eerste Wereldoorlog. Hans Kuyper vertelt over deze boeken, maar doet ook een quiz.

Je kunt komen luisteren, gratis en voor niks. Maar je kunt ook meehelpen met de voorbereiding van het bezoek. Dan bedenken we samen hoe we het bezoek zo interessant mogelijk kunnen maken voor kinderen uit Wijchen. Wil je meedenken ? Stuur dan een mail naar martin.bergsma@bibliotheek-wijchen.nl (voor kinderen vanaf 6 jaar).

Apparaten van toen ontdekken

Hoe ziet een apparaat er van binnen uit? Kom donderdag 1 of 8 oktober om 16.00 uur naar de bieb, haal het apparaat uit elkaar, ontdek en probeer het apparaat ook weer in elkaar te zetten. vanaf 8 jaar.
Gratis, aanmelden hoeft niet.

Meneer van Woord vertelt verhalen over vroeger

Martin Bergsma (www.meneervanwoord.nl) vertelt op woensdag 7 oktober om 15.00 uur verhalen over een beetje vroeger en over héél vroeger. Voor kinderen vanaf 7 jaar.
Gratis, aanmelden hoeft niet

Luisteren naar verhalen 'En toen"

Iedere werkdag (maandag tot en met vrijdag) in de Kinderboekenweek, wordt er om 15.00 uur voorgelezen door een medewerker van de bibliotheek. Voor kinderen van 6-12 jaar. Gratis, aanmelden hoeft niet.

Kinderprogramma’s van vroeger

Kijk mee op het tv-scherm of speel met de Fabeltjeskrantpoppen van vroeger in onze poppenkast. Tv-scherm tot 14.00 uur op maandag t/m vrijdag. Gratis

Teletrotters & temponauten: uit welke tijd kom jij?

Speel het spel op het interactieve scherm. Ga op expeditie door de geschiedenis en ontdek waar jij je thuis voelt! Van maandag t/m vrijdag vanaf 14.00 uur.

Apparaten van vroeger

Weet jij welk apparaat het is? Kijk, doe en beantwoord de vraag. Tijdens de hele Kinderboekenweek.

Tijdreizen & stickerspeurtocht

‘Tijdreizen’ is een soort ‘vakantie-doe-boek’ met opdrachten, puzzels en spellen. Alles rondom de allerbeste kinderboeken die het thema geschiedenis hebben. Dit boekje bevat ook het spel 'Teletrotters & temponauten’, waarbij kinderen op expeditie gaan door de geschiedenis en ontdekken in welke tijd ze zich thuisvoelen.

De stickerspeurtocht hoort bij het boek 'Hadden de Grieken al raketten' van Govert Schilling. Kinderen gaan aan de slag met een opdrachtvel met wel/niet waar vragen rondom leuke weetjes over techniek door de eeuwen heen.

Wil jouw kind op reis door de tijd met het doe-boekje ‘Tijdreizen’ of de stickerspeurtocht?
Kom dan naar Bibliotheek Wijchen tijdens de Kinderboekenweek.

Tentoonstelling stenen

Aan elke steen zit natuurlijk een geschiedenisverhaal vast. Kijk, bewonder en verwonder.

Griffels en Penselen

Elke Kinderboekenweek worden de Griffels en Penselen voor de mooiste boeken bekend gemaakt. Die boeken kun je natuurlijk bewonderen (en reserveren) in de Mooie-Dingen-Wand.