Belastingaangifte doen in de Bibliotheek Wijchen

Rond 1 maart krijgt u bericht van de Belastingdienst over de belastingaangifte. U moet vóór 1 mei aangifte doen voor de inkomstenbelasting. Dat gaat via de online omgeving van de Belastingdienst. Wilt u zelf aangifte doen, maar heeft u thuis geen (veilige) computer of internet? Kom dan naar de Bibliotheek Wijchen.

Hier kunt u voor uw aangifte voor de inkomstenbelasting of om toeslagen aan te vragen gratis een computer gebruiken. In verband met de privacy wet is het niet mogelijk dat u daarbij geholpen wordt.

Belastingvoorlichting ochtend

Belastingdeskundige Tonny Goris geeft donderdag 14 maart uitleg over het digitaal invullen van de belastingaangifte. De uitleg begint om 10:00 uur en duurt ongeveer tot 11:30.

Binnenkort moet de jaarlijkse belastingaangifte weer door miljoenen Nederlanders ingevuld en ingediend worden bij de Belastingdienst. Het invullen van de aangifte inkomstenbelasting is niet voor iedereen even gemakkelijk. Het is natuurlijk een vereiste de aangifte juist in te vullen, maar ook is het van belang om geen aftrekposten te vergeten. Alle bijzonderheden van 2018 komen aanbod.

Vragen over uw belastingaangifte?

Voor hulp bij het invullen van belastingaangifte verwijst de Bibliotheek Wijchen u door. Heeft u specifieke vragen dan kunt u bij de volgende organisaties terecht:

Formulierenbrigade Wijchen
Heeft u een laag inkomen? Dan kunt u vaak gebruik maken van toeslagen en regelingen die uw inkomen aanvullen. Het aanvragen hiervan kan lastig zijn. De formulierenbrigade helpt u hierbij.

FNV
Belastingservice FNV gratis voor leden
500 locaties in Nederland waar je terecht kunt
Invulperiode van 1 maart tot 1 mei
Afspraak maken kan tot de laatste week van april, daarna alleen afspraken voor nazorg
Onze vrijwilligers helpen jaarlijks met duizenden aangiftes en toeslagen

KBO Wijchen
Belastingservice voor senioren.
Het jaar 2017 is weer voorbij en dus ontvangt u mogelijk binnenkort de bekende blauwe envelop. Voor het invullen van uw aangifte kunt u een beroep doen op de Belastingservice van het KBO Kringberaad Wijchen. Aan de doelgroep van deze belastingservice zitten echter wel beperkingen.

VWON
Het informatie- en adviespunt is een laagdrempelige voorziening waar onafhankelijke informatie en zo mogelijk advies gegeven wordt over specifieke onderwerpen waar vluchtelingen en andere nieuwkomers mee te maken krijgen.  

Vrijwilliger Docent digisterker

Overheden verwijzen burgers steeds vaker naar hun digitale loketten. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag of om het zoeken van werk.
Tegelijkertijd zijn er groepen in de samenleving die moeite hebben met het gebruik van de elektronische overheid. Je kunt deze groep van digitaal minder vaardigen ondersteunen met de Digisterker cursus ‘Werken met de digitale overheid’.

Cursus Digisterker - Leer omgaan met de digitale overheid

 

De overheid verwijst ons steeds vaker naar hun websites. Een afspraak maken bij de gemeente of je verhuizing doorgeven? Huurtoeslag of studiefinanciering aanvragen? Op zoek gaan naar werk of laten zien dat je hebt gesolliciteerd? Alles gaat via de computer.

Veel mensen vinden dit moeilijk: “Doe ik het wel goed? Wat als ik op de verkeerde link klik?” Anderen vragen regelmatig kennissen om hulp maar willen graag zelf alles kunnen regelen. 
Wilt u ook met meer zelfvertrouwen zaken doen op websites van de overheid? Geeft u zich dan nu op voor de cursus Digisterker. Deze cursus is speciaal voor u ontwikkeld en wordt inmiddels in bijna elke bibliotheek aangeboden.

In vier bijeenkomsten maakt u kennis met de digitale overheid en hoe u ermee kunt werken.

De volgende cursus vindt plaats op dinsdag 2, 16 en 30 april en 14 mei van 10.00-12.00 uur.

U leert onder meer:
· Hoe u een DigiD aanvraagt, wijzigt en gebruikt
· Waarom u uw DigiD met niemand moet delen
· Hoe u een valse email herkent
· Hoe u iets aanvraagt op een overheidswebsite (bv. een toeslag)
· Hoe u een mijn-omgeving gebruikt (bv. mijn overheid)