(Voor)Lezen in tijden van Corona

De bibliotheken zijn dicht. Kinderen zijn veel thuis. Op deze pagina delen we leuke ideeën om met kinderen bezig te zijn met lezen en taal.

BoekStartcoach

Voorlezen vanaf de babytijd is belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen. Samen met consultatiebureau Wijchen biedt de Bibliotheek Wijchen een nieuwe service aan ouders van jonge kinderen.

Helaas is onze BoekStartcoach niet aanwezig op het consultatiebureau i.v.m. corona. 

De Boekstartcoach is op het consultatiebureau Wijchen:

Maandagen van 10.00 - 11.30 uur.
Donderdagen van 10.00 - 11.30 uur.

De BoekStartcoach is normaal gesproken elke donderdagmiddag van 16.00 -17.00 uur aanwezig in de weide op de jeugdafdeling. Op dit moment is de bibliotheek gesloten en kun je vragen die je hebt via de mail stellen: info@bibliotheek-wijchen.nl

Mocht je vragen hebben rondom lezen en voorlezen met je baby, dan kun je met haar in gesprek gaan.

Digitale Voorleestas

Lees mee vanuit onze Digitale Voorleestas met prentenboeken & doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes. Samen lezen was nog nooit zo leuk! Ga actief aan de slag met je kind aan de hand van een mooi prentenboek.

BoekStart Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van activieiten die in de Bibliotheek Wijchen georganiseerd worden voor ouders en hun kinderen van 0 tot 4 jaar? Meld je dan aan via dit inschrijfformulier.

Zelf je kind voorlezen?

 1. BoekStartuurtje: Magische meezingochtend (onder voorbehoud)

  Samen zingen en verhalen lezen zijn de ideale manieren om te ontspannen en je te verbinden met je kindje. Geniet van liedjes, muziek en verhalen tijdens deze magische meezingochtend met Fabrina Willemse.

  Van 10:00 tot 11:00

  de Bibliotheek Wijchen - de Weide

  wo 09 jun

 2. BoekStartuurtje: KIDS & COaching (onder voorbehoud)

  Elke ouder ziet zijn/haar kind het liefst gelukkig. Het kan echter voorkomen dat je kind niet lekker in zijn vel zit en last heeft van onverklaarbare buikpijn, veel piekert of heel onzeker is bijvoorbeeld....

  Van 10:00 tot 11:00

  de Bibliotheek Wijchen - de Weide

  wo 23 jun

Bekijk de hele agenda