Lezen, boeken inleveren, boeken reserveren, gratis cursussen volgen? Ook dat kan gewoon tijdens de lockdown!

De overheid heeft de lockdown verlengd. Wij zijn daarom tot en met 20 april gesloten. Ook al kun je vanwege de lockdown niet in de bibliotheek je boeken uitzoeken, je kunt nog steeds lenen! Tijdens de lockdown betaal je geen inschrijfgeld wanneer je lid wordt van de bibliotheek. Klik hier om lid te worden.

Via onze catalogus kunnen boeken worden gereserveerd. De boeken worden zo snel mogelijk thuisbezorgd. Lukt het reserveren niet? Dan kun je je lijstje met titels, je naam en het pasnummer ook mailen naar: info@bibliotheek-wijchen.nl of bel naar de bibliotheek.
Let op, dat je boeken reserveert die aanwezig zijn. Deze service geldt alleen voor de gemeente Wijchen.

De boeken die nog thuis zijn, zijn verlengd t/m 28 april. Je mag ze ook al eerder terugbrengen, maar dat hoeft niet. Je kunt de boeken van maandag tot en met vrijdag tot 18.30 uur op de kar leggen die bij de deur van de bibliotheek staat. Je boeken worden door een medewerker van je pasje gehaald. 

De online bibliotheek is normaal beschikbaar. Je kan daar e-books en luisterboeken lenen. Je kunt nu ook gratis cursussen volgen via de bibliotheek. Online natuurlijk en over heel veel verschillende onderwerpen. 

Voor vragen kun je ons bellen van maandag t/m vrijdag van 9.30 uur tot 12.30 en van 13.30 uur tot 17.30 uur of mailen via info@bibliotheek-wijchen.nl

Houd onze website en facebookpagina in de gaten voor informatie en tips.

 • Juliëtte Liebregts

  Juliëtte Liebregts van basisschool De Viersprong uit Wijchen heeft in de regio Rivierenland/Wijchen de halve finale van de voorleeswedstrijd gewonnen. Deze wedstrijd vond online plaats en werd gejureerd in Tiel. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaar zal binnenkort onze regio vertegenwoordigen in de provinciale finale. En wellicht wordt zij wel De Nationale Voorleeskampioen 2021! 

 • Persoonlijke ontwikkeling

  Leer online en blijf je ontwikkelen met de online cursussen van de Bibliotheek.

  Speciaal voor leden van de Bibliotheek heeft de online bibliotheek een aanbod van interessante cursussen en trainingen samengesteld.

  Alle leden van de Bibliotheek kunnen deze online cursussen gratis volgen, dus ook jeugdleden. De aanbieders van de cursussen zijn Soofos en GoodHabitz.

  Of maak een keuze uit 28 gratis online trainingen, ook als je geen lid bent van de Bibliotheek.Verbeter je vaardigheden op het gebied van timemanagement, communicatie, productiviteit, digitale vaardigheden en talen. Of volg een cursus Digitale fotografie, Yoga, Mindfullness, Sporten en bewegen, Gezond eten, of de korte cursus Geluk. 

 • Donorregister

  Op 1 juli 2020 is de nieuwe donorwet ingegaan. Iedereen in Nederland vanaf 18 jaar komt dan in het nieuwe Donorregister.

  Het is belangrijk dat je een keuze invult. Wil je hier meer over weten?

 • Corona

  De persconferenties over corona van de overheid in eenvoudige taal. 

  En andere websites met begrijpelijke uitleg over corona.

Verlengen en gegevens bekijken

Cursussen/Workshops/Lezingen

Activiteitenagenda

Word lid van de bibliotheek