WeDo Programmeerbare LEGO - Maak Milo, de wetenschapsrover

16 juli 2020 | de Bibliotheek Wijchen

Kosten: Gratis

Maak Milo, de wetenschapsrover, en programmeer hem via de iPad. Milo is een wetenschapswagentje (nee, geen dief dus). Wetenschappers en ingenieurs gebruiken rovers op plekken te verkennen waar ze zelf niet kunnen komen, bijvoorbeeld Mars. Je kunt in de bibliotheek Milo bouwen en met de iPad van de bibliotheek hem programmeren om hem te laten doen wat jij wil.

We hebben twee pakketten om mee te werken. Het leukst is om het met tweetallen te doen. Dus neem je vriend of vriendin mee en ga aan de slag. Natuurlijk mag je het ook samen met je vader, moeder, opa of oma doen.  

Je kunt je inschrijven voor het maken van Milo, de wetenschapsrover op donderdag 16 juli van 12 - 13 of van 13 - 14 uur. Je krijgt per tweetal een uur de tijd om met de WeDo te werken. Voor kinderen van 9 - 12 jaar.  

Deelname is gratis. Er is begeleiding aanwezig waar je vragen aan kunt stellen.

 

 

Zomerprogramma: Een reis door Europa

Omdat de zomervakantie er dit jaar anders uitziet dan normaal, kun je in de bibliotheek op de jeugdafdeling "Een reis door Europa" maken in de zomervakantie. In de bibliotheek staan zes tentjes die elk een land vertegenwoordigen, waarin boeken liggen die te maken hebben met het land van het tentje.

Elke week staat er een ander land centraal. Er zijn dan leuke spelletjes of activiteiten over dat land en op donderdag is er tussen de middag een workshop die met het land te maken heeft. De Mooie-Dingen-Wand ziet er elke week anders uit. De wand wordt gevuld met spulletjes en boeken van het land dat die week in de picture staat. 

Wil je weten welke workshops/activiteiten er allemaal komen, houd dan onze site goed in de gaten en krijg je onze Digitale Nieuwsbrief nog niet, meld je dan hier aan zodat je meteen op de hoogte bent van de laatste nieuwtjes van de bibliotheek.