Het Taalcafé Wijchen

22 februari 2022, van 09:30 tot 11:30 | Elke week | de Bibliotheek Wijchen

Kosten: n.v.t.

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Heb je moeite met de Nederlandse taal? Wil je hiermee oefenen? Dan is het Taalcafé echt iets voor jou, want taal is voor iedereen!

Op dit moment is het Taalcafé vol.

Wel kun je je aanmelden voor op de wachtlijst.

Elke dinsdagochtend vanaf 09.30 uur (behalve tijdens de schoolvakanties) kan je op een ontspannen manier Nederlands oefenen. Vluchtelingenwerk Wijchen en de Bibliotheek Wijchen organiseren het Taalcafé in de Bibliotheek Wijchen. We bekijken foto’s, doen een taalspelletje en praten over thema’s als familie, wonen of Carnaval. Er wordt rekening gehouden met jouw niveau en tempo. Koffie en thee zijn gratis. De toegang is gratis.

 

Datum &Thema

18 en 25 januari: winter
1 en 8 februari: communicatie: media
15 en 22 februari: complimenten geven en ontvangen
1 maart: geen Taalcafé
8 en 15 maart: gemeentepolitiek
22 en 29 maart: lente
5 en 12 april: klussen in de tuin
19 en 26 april: klussen in huis

Het Taalcafé Wijchen

Het Taalcafé Wijchen is een voorbeeld van een succesvolle samenwerking in de wijk. De Bibliotheek Wijchen organiseert samen met Vluchtelingenwerk Wijchen wekelijks het taalcafé. Hierin geven vrijwilligers uit Wijchen en studenten van de HAN taalondersteuning aan mensen die Nederlands willen leren.

Ook is er een samenwerking met het Sparkcentre Wijchen Gezond. Dit is een lab-leerwerkplaats van de HAN waarin studenten, burgers en professionals samenwerken in de driehoek van onderwijs, praktijk en onderzoek. Studenten in het Sparkcentre Wijchen organiseren activiteiten en ontwikkelen spellen voor het Taalcafé over thema’s die met gezondheid en welzijn te maken hebben.