Het Taalcafé Wijchen

5 januari 2022, van 09:30 tot 11:30 | Elke week | de Bibliotheek Wijchen

Kosten: n.v.t.

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

In verband met de nieuwe coronamaatregelen gaat Het Taalcafé voorlopig niet door.

Heb je moeite met de Nederlandse taal? Wil je hiermee oefenen? Dan is het Taalcafé echt iets voor jou, want taal is voor iedereen! 

Op dit moment is het Taalcafé vol.
Wel kun je je aanmelden voor op de wachtlijst.

Elke dinsdagochtend vanaf 09.30 uur (behalve tijdens de schoolvakanties) kan je op een ontspannen manier Nederlands oefenen. Vluchtelingenwerk Wijchen en de Bibliotheek Wijchen organiseren het Taalcafé in de Bibliotheek Wijchen. We bekijken foto’s, doen een taalspelletje en praten over thema’s als familie, wonen of Carnaval. Er wordt rekening gehouden met jouw niveau en tempo. Koffie en thee zijn gratis. De toegang is gratis.

 

Datum &Thema

5 en 12 oktober: werk en beroep, deel 2
19 oktober: Praatpotje
26 oktober: herfstvakantie
2 en 9 november: uitstapje
16 en 23 november: verkeer
30 november en 7 december: vervoer
14 en 21 december: voeding uit allerlei landen

Het Taalcafé Wijchen

Het Taalcafé Wijchen is een voorbeeld van een succesvolle samenwerking in de wijk. De Bibliotheek Wijchen organiseert samen met Vluchtelingenwerk Wijchen wekelijks het taalcafé. Hierin geven vrijwilligers uit Wijchen en studenten van de HAN taalondersteuning aan mensen die Nederlands willen leren.

Ook is er een samenwerking met het Sparkcentre Wijchen Gezond. Dit is een lab-leerwerkplaats van de HAN waarin studenten, burgers en professionals samenwerken in de driehoek van onderwijs, praktijk en onderzoek. Studenten in het Sparkcentre Wijchen organiseren activiteiten en ontwikkelen spellen voor het Taalcafé over thema’s die met gezondheid en welzijn te maken hebben.