Spannende Boeken Weken 2018

6 juni 2018 t/m 24 juni 2018

De Spannende Boeken Weken staan dit jaar in het teken van vakantielezen: lekker ontspannen met een stapeltje thrillers en andere spannende boeken. Niet voor niets zijn spannende boeken het meest gelezen genre. Natuurlijk kunnen deze ook op de e-reader, je tablet en zelfs je smartphone gelezen worden.

VakantieBiebapp

Voor nog meer leesplezier gaat de gratis VakantieBiebapp op 1 juli weer live, waarin tijdens de zomervakantie ook weer heel veel spannende verhalen te vinden zijn.  

Gouden Strop & Schaduwprijs

Tijdens de Spannende Boeken Weken wordt ieder jaar de Gouden Strop gekozen uit een lijst van bekende nederlandstalige thrillerschrijvers. Ook wordt de Schaduwprijs toegekend aan het beste oorspronkelijke nederlandstalige thrillerdebuut.  

Cadeau in de boekhandel

Wanneer je tijdens de Spannende Boeken Weken, van 6 tot en 24 juni, meer dan € 12,50 euro aan boeken uitgeeft, krijg je het boek 'Barst' van Boris Dietrich  cadeau.  

Barst
Een vrouw laat haar hond uit in het Amsterdamse Vondelpark en vindt het lijk van een jonge man. Zijn schedel is ingeslagen. Rechercheur Maya Oliphant krijgt de leiding over het moordonderzoek, maar het is onduidelijk wie de man is en wat hij ‘s nachts in het park deed. Ondertussen is heel Nederland in de ban van een nieuwe talentenjacht op televisie. De 18-jarige Lilian Lely heeft zich door de audities geknokt, en maakt tijdens de liveshows bekend dat haar moeder niet lang meer te leven heeft. Ze wint daarmee de sympathie van het publiek, maar niet iedereen gelooft wat ze beweert. Dan neemt het onderzoek van Maya Oliphant een verrassende wending. Wat heeft de moord met Lilians ambities te maken?