Lezing - verhalen van een ouder van een vermoord kind

7 november 2019, van 20:00 tot 21:30 | de Bibliotheek Wijchen - de Vloer

Kosten: Aan deze avond zijn geen kosten verbonden

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Rien Verbiest vertelt hoe het boek ‘Een schaduw levenslang’ dat hij geschreven heeft, door het verlies van zijn zoon, tot stand is gekomen.

De verscheidenheid aan de verhalen die in het boek beschreven staan, het verdriet van de nabestaanden, maar ook de veerkracht. Wat het boek met Rien heeft gedaan als mens. Maar ook wat het voor de politiek heeft kunnen betekenen.  

Het boek - Een schaduw levenslang

Het boek bevat twintig gebundelde verhalen van ouders van een vermoord kind. De samenstellers van het boek zijn ook ouders die een kind hebben verloren. Het voorwoord is van mr. Pieter van Vollenhoven; hij richtte in 1989 het Fonds Slachtofferhulp op.

Tussen de uiteenlopende verhalen bevinden zich ontroerende gedichten en pagina's met pasfoto's van de slachtoffers. Een ontroerend en uniek gedenkboek met veel aandacht en ondersteuning voor familie en slachtoffers. Voor verwanten, betrokkenen en geïnteresseerden.

Ook interessant

Zaterdag 9 november geeft Gerlof Meijer in Theater ’t Mozaïek een interactieve lezing over strafrecht in Nederland - Strafrecht Levensecht. 

Waarom krijgt een serieverkrachter niet levenslang?
Hoe kan het dat een draaideurcrimineel wederom wegkomt met een taakstrafje?
Hoe hak je de knoop door in ernstige strafzaken met een ontkennende verdachte?
Dat beslist de strafrechter.Gerlof Meijer is strafrechter sinds 1993 en gaf jarenlang leiding aan rechters. Hij merkte dat er veel vragen leven over strafrecht en besloot Nederland te informeren over zijn vak. Met succes: zijn lezingen trokken volle zalen.

Op heldere wijze geeft Meijer inzicht in dilemma’s waarmee strafrechters te maken hebben. In STRAFRECHT? LEVENSECHT! geeft Meijer op indringende en overtuigende wijze antwoord op vragen vanuit de samenleving en vanuit het publiek.

Meer informatie over deze lezing vind je op de site van ’t Mozaïek