Nederland Leest Junior

1 november 2021 t/m 30 november 2021

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Lees je mee in Katvis? Het boek van Tjibbe Veldkamp staat centraal in Nederland Leest Junior. Je kunt dit boek gratis ophalen in de bibliotheek.

Katvis

Ate (14) heeft maar één vriend: Baptiste, die hij online heeft ontmoet. Wanneer Baptiste laat weten dat hij geldproblemen heeft, besluit Ate hem in Brussel op te zoeken om hem zijn oude Samsung te brengen. Ate neemt stiekem de trein maar ontdekt in Brussel dat Baptiste niet alles over zichzelf heeft verteld en zich ook nog eens in illegale kringen bevindt. Met wie heeft Ate al die tijd contact gehad?

Lees Katvis in de Nederland Leest Junior Leesclub

In november staat het boek Katvis van Tjibbe Veltkamp centraal tijdens Nederland Leest Junior. Iedereen kan het boek gratis afhalen in de bibliotheek, maar leuker is het om samen over het boek te praten. 

In de Nederland Leest Junior Leesclub (NLJ Leesclub) lezen de kinderen het boek zelf. In de bijeenkomst praten ze over wat ze hebben gelezen. Ze beginnen bij de buitenkant van het boek en kruipen steeds verder het verhaal in. Ook vergelijken ze de wereld van het boek met hun eigen wereld.

De NLJ Leesclub wordt begeleid door Martin Bergsma. De bijeenkomsten van de NLJ Leesclub zijn op 9, 23 en 30 november van 15:30 – 16:30 uur. Opgeven voor de NLJ Leesclub kan door een mail te sturen naar martin.bergsma@bibliotheek-wijchen.nl.