Aanmelding gesloten: Workshop Vormgeven aan verlies - Ine van Gaalen

23 januari 2018, van 19:30 tot 21:30 | de Bibliotheek Wijchen

Kosten: € 17,50 (inclusief materiaal)

Onder het motto: “er is niets dat voorgoed verdwijnt als je de herinnering bewaart” gaat u tijdens deze workshop aan de slag met klei als materiaal en de herinnering als inspiratie.

U hoeft geen ervaring te hebben met klei, iedereen kan meedoen. Het is zelfs ook niet nodig om al een idee te hebben van wat u wilt maken. Het beste kunt u kleren aan trekken die een beetje vies mogen worden.

Ine van Gaalen is keramist en eigenaar van keramiekatelier TerrAzul in Wijchen. De naam TerrAzul is afgeleid van ‘terra azul’, Spaans voor blauwe aarde. De bodem van vette blauwe klei bij de Maas waarop haar atelier staat, inspireerde haar bij de naamgeving. Voor haar werk haalt ze inspiratie uit de elementen: water, aarde, vuur en lucht.

Rond haar 20e begon Ine met een cursus draaien bij Hans Hendriks Franssen. Sindsdien zit zij met regelmaat achter de pottenbakkersschijf. Ter afsluiting van een cursusjaar werd er altijd Raku gestookt. Dat proces fascineerde haar en we richtten met een zestal mensen een groep op, die één keer per maand samen aan de slag ging met Raku. We leerden van elkaar én van de gastdocenten die we uitnodigden om nieuwe technieken, zoals naked Raku en kopermat glazuren, te demonstreren.

Van Fernand Everaert leerde zij werken met Terra Sigilata. Bij Mathieu van der Giessen volgde Ine masterclasses groot-draaien. Daarnaast nam zij deel aan diverse workshops waaronder de techniek van het drukken, stempelen en kleuren bij Keramikos (Netty Janssens), gipsmallen maken van Esther van Groeningen en slib versierd aardewerk van Niek Hoogland.
Verder is Ine autodidact en leert zij veel van het samenwerken met anderen.

Ine is 'n didactisch geschoolde, ervaren docent. Ze heeft jaren voor de klas gestaan als docent Gezondheidskunde.