BoekStartcoach Vragenuurtje

21 januari 2022, van 09:30 tot 10:30 | Elke week | de Bibliotheek Wijchen / Lokaal 2.07 in 't Mozaïek

Schuif gezellig aan met je kindje en bekijk de nieuwste baby- en peuterboekjes. Ontdek deze samen met je kindje.

Je kunt meteen al je vragen stellen over lezen, voorlezen en de taalontwikkeling aan Marieke. Zij is Boekstartcoach in de bibliotheek en geeft je tips en adviezen. Het BoekStartcoach Vragenuurtje is elke vrijdag van 9.30 - 10.30 uur.

Voorlezen vanaf de babytijd is belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen. Samen met consultatiebureau Wijchen is de Bibliotheek Wijchen daarom gestart met een nieuwe service aan ouders van jonge kinderen. Beide organisaties willen het voorleesplezier bij jonge ouders promoten en de ontwikkelingskansen van hun kinderen vergroten.

Andere talen

Voor anderstalige ouders heeft de BoekStartcoach folders over de bibliotheek en voorlezen in verschillende talen beschikbaar. Hierin maken ze duidelijk dat voorlezen al kan starten in de babytijd. Ook benadrukken ze dat voorlezen gaat om het plezier en het samen beleven.

BoekStart

BoekStart is een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders van boeken laat genieten. De Boekstartcoach nodigt ouders uit de bibliotheek te bezoeken en om samen met hun kind prentenboeken te ontdekken. Ouders kunnen hun kind gratis lid laten worden van de Bibliotheek. Zij ontvangen dan een Boekstart-koffertje met met twee boekjes voor hun baby. Ook zitten er voorleestips en een folder over voorlezen aan heel jonge kinderen in.

Consultatiebureau

Het consultatiebureau Wijchen is er voor de ontwikkeling, groei en gezondheid van kinderen. Ouders komen hier om hun kind te laten wegen en meten. Ook komen ze voor vaccinaties en voor vragen over de opvoeding en ontwikkeling van hun kind. Ook volgen ze de spraaktaalontwikkeling van het kind. Lezen en voorlezen stimuleert deze ontwikkeling. Het inzetten van de BoekStartcoach op het consultatiebureau kan daar verder aan bijdragen (ivm de corona-maatregelen is de BoekStartcoach op dit moment niet aanwezig op het consultatiebureau). Het consultatiebureau bevindt zich aan de Kruisbergseweg 68.