Afgelast! BoekStartcoach

26 september 2019 | Elke week | de Bibliotheek Wijchen en Consultatiebureau Wijchen

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Voorlezen vanaf de babytijd is belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen. Samen met consultatiebureau Wijchen is de Bibliotheek Wijchen daarom gestart met een nieuwe service aan ouders van jonge kinderen. Beide organisaties willen het voorleesplezier bij jonge ouders promoten en de ontwikkelingskansen van hun kinderen vergroten.

Elke donderdagmiddag van 13.30 -14.30 uur is de Boekstartcoach aanwezig in de weide op de jeugdafdeling. Mocht je vragen hebben rondom lezen en voorlezen met je baby, dan kun je met haar in gesprek gaan.

BoekStartcoach Marieke Kokshoorn is ook twee keer per week aanwezig op het consultatiebureau. Tijdens wachtmomenten praat zij met ouders over het belang van voorlezen. Ze legt uit dat voorlezen leuk en gezellig is, maar ook belangrijk voor de ontwikkeling van hun kind. Daarnaast laat zij ouders kennismaken met een collectie prentenboeken. En geeft zij (voor)lees- en boekentips.

De Boekstartcoach is op het consultatiebureau Wijchen:
Maandagen van 10.00 - 11.30 uur
Donderdagen van 10.00 - 11.30 uur

Andere talen

Voor anderstalige ouders heeft de BoekStartcoach folders over de bibliotheek en voorlezen in verschillende talen beschikbaar. Hierin maken ze duidelijk dat voorlezen al kan starten in de babytijd. Ook benadrukken ze dat voorlezen gaat om het plezier en het samen beleven.

BoekStart

BoekStart is een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders van boeken laat genieten. De Boekstartcoach nodigt ouders uit de bibliotheek te bezoeken en om samen met hun kind prentenboeken te ontdekken. Ouders kunnen hun kind gratis lid laten worden van de Bibliotheek. Zij ontvangen dan een Boekstart-koffertje met met twee boekjes voor hun baby. Ook zitten er voorleestips en een folder over voorlezen aan heel jonge kinderen in.

Consultatiebureau

Het consultatiebureau Wijchen is er voor de ontwikkeling, groei en gezondheid van kinderen. Ouders komen hier om hun kind te laten wegen en meten. Ook komen ze voor vaccinaties en voor vragen over de opvoeding en ontwikkeling van hun kind. Ook volgen ze de spraaktaalontwikkeling van het kind. Lezen en voorlezen stimuleert deze ontwikkeling. Het inzetten van de BoekStartcoach op het consultatiebureau kan daar verder aan bijdragen. Het consultatiebureau bevindt zich aan de Kruisbergseweg 68.