Vol! Online workshop: Autisme, heel gewoon of toch bijzonder?

31 maart 2021, van 20:00 tot 22:00 | online

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Je kunt je niet meer aanmelden voor deze online workshop. Diana Guldenaar van Rosemarijn Gezinsbegeleiding geeft een online workshop "Autisme, heel gewoon of toch bijzonder? " Diana vertelt over autisme in het dagelijks leven, op school, op het werk of in de vrije tijd. Ze gebruikt de methode Brain Blocks om te laten zien hoe het bij autisme in de hersenen werkt. Er is uitgebreid de tijd voor het stellen van vragen.

Diana Guldenaar - Rosemarijn Gezinsbegeleiding

Diana Guldenaar is de drijvende kracht achter Rosemarijn Gezinsbegeleiding. Het is haar overtuiging dat kinderen en jongeren van nature willen groeien en ontdekken.

Door beperkingen als autisme en ADHD, maar ook door een ingewikkelde gezinssituatie, kan de opvoeding en ontwikkeling van een kind vastlopen. Omdat het kind onderdeel is van een gezin, gaat zij met het hele gezin op weg naar herstel en verbetering. Diana biedt daarvoor ambulante (intensieve) gezinsbegeleiding in Gelderland en diverse andere regio’s.

Meer informatie...

Autismeweek 2021

Van zaterdag 27 maart tot en met zondag 4 april vindt de NVA Autismeweek 2021 plaats. Tijdens deze Autismeweek vraagt de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) onder meer aandacht voor de positieve gezondheidseffecten van beweging. Ook staan zij stil bij hoe het anno 2021 is om autisme te hebben. Is dat nog altijd een ‘punt’? Zo ja, voor wie dan? Voor de persoon met autisme zelf of vooral voor de omgeving?