Zomerprogramma: Een reis door Europa

Omdat de zomervakantie er dit jaar anders uitziet dan normaal, kun je in de bibliotheek op de jeugdafdeling "Een reis door Europa" maken.

In de bibliotheek staan zes tentjes die elk een land vertegenwoordigen. Elke week staat er een ander land centraal. Er zijn dan leuke spelletjes of activiteiten over dat land.

Elke woensdag kun je luisteren naar een verhaal en elke donderdag is er tussen de middag een workshop die met het land te maken heeft.

Doe mee met vakantielezen, stuur het aantal gelezen bladzijden per week door naar de bieb en doe mee met de schrijfwedstrijd.

WeDo programmeerbare LEGO

DEZE WORKSHOP IS VOL. Maak Milo, de wetenschapsrover, en programmeer hem via de iPad. Milo is een wetenschapswagentje (nee, geen dief dus). Wetenschappers en ingenieurs gebruiken rovers op plekken te verkennen waar ze zelf niet kunnen komen, bijvoorbeeld Mars. Donderdag 16 juli van 12.00 - 13.00 of van 13.00 - 14.00 uur.

Workshop Vulkaanuitbarsting

In deze workshop maken we eerst zelf een vulkaan. Als we daarmee klaar zijn, gaan we stap voor stap de vulkaan tot uitbarsting laten komen. Donderdag 13 augustus van 12.00 - 14.00 uur. Voor kinderen vanaf 8 jaar.

Ga mee op reis! Deze zomer is de Bibliotheek jouw reisleider

Met de thuiseditie van Vakantielezen beleef je samen de leukste avonturen.

Zo doe je mee:
• Meld je gezin aan op www.vakantie-lezen.nl en doe samen de opdrachten.
• Hebben jullie de 3 opdrachten in een land gedaan? Schrijf het woord op en haal de sticker in de bibliotheek.
• Heb je alle stickers verzameld? Maak een foto van jezelf met de volle landkaart.
• Stuur de foto in en maak kans op leuke prijzen.

Maak je eigen sprookje van Grimm

Roodkapje, Hans en Grietje, de wolf en de zeven geitjes. Allemaal sprookjes die de broers Grimm (uit Duitsland) hebben opgeschreven. In deze workshop kun je een van die sprookjes omtoveren tot een Stop Motion filmpje. Donderdag 23 juli van 12.00 - 14.00 uur. Vanaf 6 jaar.

Harry Potter middag

Dompel je onder in de magie van de boeken van Harry Potter. Maak je eigen toverstok, speel het sorteerhoedspel en eet drakenkeutels, ga als Harry Potter op de foto en nog meer magische activiteiten voor kinderen vanaf 8 jaar. Donderdag 20 augustus van 12.00 - 14.00 uur.

Van hier tot Tokio????

Laten we lezen van hier naar Tokio? Lees zoveel mogelijk bladzijden in de vakantie. Stuur je gelezen bladzijden iedere vrijdag naar martin.bergsma@bibliotheek-wijchen.nl

Elke bladzijde is een kilometer reizen. Elke week laten we op de landkaart zien hoever we zijn gekomen. Komen we in Tokio aan het einde van de vakantie? Of blijven we in Europa?

Spel: Open de Doos van Pandora

Dit puzzelspel vertelt het verhaal van de Griekse Mythe over Pandora en de doos waarin alle ongeluk van de wereld zit opgeborgen. Pandora wil weten wat er in zit, en op een dag kan ze haar nieuwsgierigheid niet bedwingen. Stap voor stap ga je door het verhaal en verzamel je aanwijzingen voor de code van de doos. Donderdag 30 juli, start 12.00 uur. Vanaf 9 jaar.

Modemiddag met Henk Hulshof

Kom samen met je vriendinnen of vrienden naar de modemiddag. Maak je eigen mode moodboard, lak samen nagels, pimp een tas, laat foto’s maken door Henk Hulshof op de catwalk. Enne, vergeet niet je zonnebril mee te nemen voor op de catwalk! Donderdag 6 augustus van 12.00 - 14.00 uur. Voor kinderen vanaf 6 jaar.

Verhalenreis door Europa

Waar kun je beter reizen en verdwalen dan in verhalen? Maak een verhalenreis door Europa deze zomervakantie. Iedere woensdagmiddag van 12.00 – 13.00 uur kun je luisteren naar verhalen uit het land van de week.

Voor kinderen vanaf 7 jaar en aanmelden is niet nodig.

Schrijfwedstrijd - Jouw droom(nachtmerrie)vakantie

Schrijf een spannend, leuk, zielig of romantisch verhaal over jouw droom- of nachtmerrievakantie. Het verhaal mag uit maximaal 500 woorden bestaan. Inleveren kan tot en met 23 augustus. Voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar.

Stuur jouw verhaal naar: info@bibliotheek-wijchen.nl of lever het verhaal in de bibliotheek af.