#vrijheidopeentegeltje

In 2019 en 2020 herdenken we het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden. We vieren dat we sindsdien weer in vrijheid leven, in het besef dat we samen verantwoordelijk zijn om vrijheid door te geven aan nieuwe generaties.

Thuis aan de slag: Laat zien wat 'vrijheid' voor jou betekent!

Sinds de corona-uitbraak staat onze wereld op zijn kop. Ineens leven we een stuk minder vrij dan een paar weken geleden… Juist in deze uitzonderlijke situatie zoeken we naar verbinding en inspiratie. Daarom nodigt de Bibliotheek Wijchen iedereen uit om te laten zien wat ‘vrijheid’, in de ruimste zin van het woord, voor jou betekent!

Vrijheid op een tegeltje

Materiaal/vorm voor deze creatieve thuisopdracht is een tegeltje. We willen uiteindelijk van alle tegeltjes, jullie persoonlijke verhalen en beelden over vrijheid, een tentoonstelling maken.

De opdracht

Verbeeld ‘vrijheid’ op een tegeltje. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Wat betekent vrijheid voor mij?
  • Welke keuzes maak jij om vrij te zijn?
  • Wanneer voel jij je vrij?
  • Hoe ziet vrijheid eruit?
  • Hoe geef jij vrijheid vorm?

Voor wie

Iedereen kan meedoen: van jong tot oud, meer of minder creatief, beroeps- of amateurkunstenaar. Geef je creativiteit de vrijheid om er iets moois van te maken!

Laat je creatie zien!

Om verbonden te blijven en elkaar te inspireren, vragen we je de tegel in het raam te plaatsen voor buren en voorbijgangers. Plaats hierbij een briefje #vrijheidopeentegeltje en deel de foto ook op sociale media met de hashtags #vrijheidopeentegeltje en #debibliotheekwijchen.

Lukt het zelf niet om je creatie te delen via social media, dan mag je ons ook een foto sturen en dan zetten wij hem op onze social media en website. De foto mag je opsturen naar: info@bibliotheek-wijchen.nl

Met dank aan de Bibliotheek BplusC in Leiden waar dit idee geboren is.