LEGO zomerweken

De Bibliotheek Wijchen en SpeelOtheek Wijchen presenteren: De LEGO Zomerweken!

Voor jong en oud is er van alles te beleven tijdens de zomervakantie in de
bibliotheek in het LEGO-thema. De activiteiten zijn gratis toegankelijk.

Neem een kijkje bij de LEGO-expositie, speel LEGO-spelletjes op de Wii of op een reuzetouchscreen, doe mee aan de activiteiten van het LEGO-parcours of laat je fantasie de vrije loop in een van de bouwhoeken.

LEGO escape room

De escape rooms zijn allemaal vol.

Help Professor Bouwblokski aan het wachtwoord, maar pas op voor zijn rivaal Doctor L. Ego. Die schurk is bezig met het hacken van de computer van Professor Bouwblokski.

Er kunnen maximaal 6 kinderen meedoen. De escape room is voor kinderen van 8 - 12 jaar en duurt ongeveer 45 minuten. Vol = vol. 

De escape room is een productie van Michiel van der Keur en Hermien van Dinteren.

LEGO parcours

Op de jeugdafdeling vind je de hele zomervakantie lang een heus LEGO parcours met 7 LEGO activiteiten. Het LEGO parcours bestaat uit onder andere een autorace, LEGO’tje-prik en ringwerpen.

Touchtafel met LEGO spellen

Op de Touchtafel die op de jeugdafdeling staat, kun je LEGO-spelletjes spelen.

Inspiratiewand

Op de Inspiratiewand kan je van alles lezen en bekijken over de geschiedenis van LEGO.

WeDo programmeerbare LEGO - Bouw Milo

Je kunt in de bibliotheek rover Milo bouwen en met de iPad van de bibliotheek programmeren om hem te laten doen wat jij wil.

Dinsdag 13 augustus tussen 10.00 uur en 16.00 uur. Voor kinderen van 9 - 12 jaar.   

Bouwhoeken PRIMO, DUPLO en LEGO

In de bieb vind je diverse bouwhoeken met PRIMO, DUPLO en LEGO. Laat je fantasie de vrije loop en maak de mooiste creaties.

Wil je jouw bouwwerk tentoonstellen? Geef het dan een plaatsje op de Mooie-Dingen-Wand. Daar blijft het een aantal dagen staan, daarna maken we een foto van jouw kunstwerk en hangen we die op de Mooie-Dingen-Wand .

LEGO films op de vloer

Elke dinsdag en donderdag wordt er om 15.00 uur een film gedraaid. Wanneer er geen films gedraaid worden kun je kijken naar LEGO Ball Contraptions.

Vitrinekasten

In de vitrinekasten die op de afdeling volwassenen staan, staan  mooie LEGO bouwwerken tentoongesteld.

De LEGO Zomerweken zijn georganiseerd door

Maak je eigen Stop Motion filmpje van LEGO

Maak met LEGO een stop motion filmpje! Verzin zelf een verhaal op een storyboard en ga daarna aan de slag met LEGO om je verhaal in beeld te brengen.

Er is begeleiding aanwezig waar je vragen aan kunt stellen.

Donderdag 15 augustus tussen 10.00 uur en 13.00 uur. Voor kinderen van 9 - 12 jaar. 

Kleurwedstrijd

Doe mee met de kleurwedstrijd en maak kans op leuke prijzen! Sponsor Yoast heeft een mooie kleurplaat ontworpen en heeft een aantal LEGO-prijzen ter beschikking gesteld.

Lever jouw ingekleurde kleurplaat in bij een bibliotheekmedewerker vóór het einde van de zomervakantie om kans te maken op een prijs.

De uitslag wordt in de week van 19 augustus bekendgemaakt via onze facebookpagina. Prijswinnaars krijgen persoonlijk bericht! De kleurplaat vind je in de bieb of kan je hier downloaden.  

Wii

Op de Wii kan je verschillende LEGO-spellen spelen.

Mooie-Dingen-Wand

Op de Mooie-Dingen-Wand staan boeken, spellen en films over LEGO, die je gewoon mag lenen. Ook kun je hier je bouwwerk tentoonstellen die je in een van de bouwhoeken gemaakt hebt.  

De LEGO zomerweken zijn gesponsord door