Het Taalcafé Wijchen

Heb je moeite met de Nederlandse taal? Wil je hiermee oefenen? Dan is het Taalcafé echt iets voor jou, want taal is voor iedereen!

Op dit moment is het Taalcafé vol.

Wel kun je je aanmelden voor op de wachtlijst onder aan de pagina. Elke dinsdagochtend vanaf 09.30 uur (behalve tijdens de schoolvakanties) kan je op een ontspannen manier Nederlands oefenen. Vluchtelingenwerk Wijchen en de Bibliotheek Wijchen organiseren het Taalcafé in de Bibliotheek Wijchen. We bekijken foto’s, doen een taalspelletje en praten over thema’s als familie, wonen of Carnaval. Er wordt rekening gehouden met jouw niveau en tempo. Koffie en thee zijn gratis. De toegang is gratis.

Thema's

30 maart en 6 april: veilig digitaal
13 en 20 april: lentekleding
27 april en 4 mei: geen taalcafé
11 en 18 mei: kunstroute
25 mei en 1 juni: vrijwilligerswerk
8 juni en 15 juni: racisme en discriminatie
22 juni en 29 juni: informatie uit de Wegwijs en folders
6 juli en 13 juli: uitstapje naar de Eikenhorst

Het Taalcafé Wijchen

Het Taalcafé Wijchen is een voorbeeld van een succesvolle samenwerking in de wijk. De Bibliotheek Wijchen organiseert samen met Vluchtelingenwerk Wijchen wekelijks het taalcafé. Hierin geven vrijwilligers uit Wijchen en studenten van de HAN taalondersteuning aan mensen die Nederlands willen leren.

Ook is er een samenwerking met het Sparkcentre Wijchen Gezond. Dit is een lab-leerwerkplaats van de HAN waarin studenten, burgers en professionals samenwerken in de driehoek van onderwijs, praktijk en onderzoek. Studenten in het Sparkcentre Wijchen organiseren activiteiten en ontwikkelen spellen voor het Taalcafé over thema’s die met gezondheid en welzijn te maken hebben.