Digitale Bronnen

De bibliotheek beschikt over een groot aantal digitale informatiebronnen.Je kunt onze digitale bronnen kosteloos gebruiken als je lid bent van de bibliotheek. Ook thuis, je moet dan wel inloggen.

Let op: De Consumentenbond en Muziekweb zijn alleen IN de bibliotheek te gebruiken. 

Consumentenbond

Met Consumentenbond Online vindt u actuele online testinformatie op het gebied van ICT, geld, gezond leven en huishoudelijke producten.

Alleen te raadplegen in de bibliotheek.  

LiteRom

De LiteRom bevat recensies van boeken en artikelen over schrijvers die zijn gepubliceerd in Nederlandse en Belgische dag- en weekbladen.

Bereslim

Digitale prentenboeken met geluid, gebaseerd op bekende kinderverhalen.

Online Bibliotheek

Bij de online Bibliotheek krijg je toegang tot een wereld aan kennis. Geniet van de mooiste e-books en luisterboeken. Waar je maar wilt, wanneer je maar wilt.

Theorie.nl

Oefenen en leren voor het rijbewijs.  

UittrekselBank

Meer dan 2700 uittreksels van Nederlandstalige én buitenlandse literatuur en circa 360 auteursportretten.

 

Financieel Dagblad

Lees en doorzoek artikelen uit het Financieele Dagblad (FD), ouder dan 3 dagen en tot 13 maanden terug.

De Voorleeshoek

In De Voorleeshoek vind je honderden voorleesfilmpjes voor kinderen van 0 tot 10 jaar. Voor iedere leeftijdscategorie en elk thema een leuk boek.

Muziekweb

Muziekweb is dé muziekbibliotheek van Nederland. In de catalogus vind je ruim 6 miljoen nummers.

Als je in je eigen Bibliotheek bent, is de complete collectie van Muziekweb volledig te beluisteren. Meer dan 6 miljoen tracks staan voor je klaar. Of verdiep je in de uitgebreide informatie over albums, artiesten, componisten en muziekstijlen.  

Je verdient leespunten om je virtuele kamer in te richten. Je kunt zelf lezen of laten voorlezen. Alleen voor jeugdleden.

Junior Einstein

Met Junior Einstein kun je oefenen met alle vakken van de basisschool, speciaal voor jouw groep!

Oefenen.nl

Oefenen.nl is de plek waar je zelf kunt oefenen met taal, rekenen en digitale vaardigheden. En ook omgaan met geld, gezondheid, verkeersregels en nog veel meer. Als je thuis oefent is Oefenen.nl gratis.