Denktanks

De denktank voor volwassenen bestaat uit 10 actieve gebruikers van de bibliotheek. Zij praten ongeveer 8 x per jaar over hoe de bibliotheek haar werk nog beter kan doen: Wat valt ons op? Met welke activiteiten kan de bibliotheek nieuwe doelgroepen bereiken?

De leden van de denktank hebben bijvoorbeeld meegedacht over een betere structuur van deze website en hebben tips en tops verzameld. Daarnaast dragen zij ook actief bij aan de uitvoering van activiteiten in de bibliotheek. Zij zijn voor ons belangrijke ambassadeurs. Want zij vertellen in hun omgeving over de bibliotheek, over wat er allemaal gebeurt, en wat er allemaal kan. En zij dragen enthousiast uit dat de bibliotheek leeft. Wil jij ook meedenken? Meld je dan hier aan. 

Kinderdenktank

De denktank voor kinderen bestaat in Wijchen uit 8 en in Bergharen uit 6 kinderen. Met de kinderen werken wij vanuit de Reggio Emilia pedagogiek: onderwerpen dienen zich aan door een vraag, een gedachte of een gebeurtenis van één of meer kinderen. Samen met de kinderen onderzoeken wij deze thema’s. Vaak ontstaan hieruit activiteiten die voor meer kinderen interessant zijn. De leden van de denktank kunnen helpen deze activiteiten uit te voeren.

In het verleden hebben de leden van onze kinderdenktank actief meegedacht over de nieuwe inrichting van de jeugdafdeling. Zij hebben bijvoorbeeld de boomhut en de Mooie dingen-wand bedacht. Ook heeft de architect op hun verzoek gezorgd voor vensterbanken “want daar kan je lekker zitten lezen en naar buiten kijken”.

Ook de leden van de kinderdenktank zijn voor ons belangrijke ambassadeurs. Zij kunnen hun vrienden en vriendinnen enthousiast maken voor de bibliotheek en uitdragen wat er allemaal mogelijk is in de Bibliotheek van Honderd Talenten.

Wil je meedenken en meedoen? Meld je dan hier aan.